background pattern

Testfase applicatie Techniekroute gestart

De eerste stappen voor de Techniekroute zijn gezet!

ROC van Twente

Studenten, onderwijsprofessionals, bedrijven en stichtingen hebben in overleg met de gemeente de afgelopen maanden hard gewerkt aan een eerste testversie van de Techniekroute (tussen Station Hengelo en de Gieterij, ROC van Twente). In de ontwikkeling hebben studenten van ROC van Twente een belangrijke rol vervuld. Het doel is met name jonge mensen enthousiast maken voor de techniek, maar ook voor een bredere doelgroep wordt de applicatie interessant gemaakt.

Drie concepten
Met alle betrokkenen zijn ideeën bedacht en uitgewerkt met als resultaat: ‘Three proof of concepts’. Drie concepten, en daarmee drie verhalen over makers uit het verleden, het heden en de toekomst. Met Augmented Reality (AR) zijn de verhalen visueel en interactief gemaakt. Met de vorm van technologie wordt er een digitale laag van over de bestaande wereld aangebracht. Denk aan informatie, geluiden, visuele elementen en 3D-objecten. Lees in dit nieuwsbericht meer over de mogelijkheden van AR en de drie concepten.

 

Techniekroute in oktober 2022 voor iedereen te downloaden

In oktober 2022 is de Techniekroute-applicatie voor iedereen via de App Store en Play Store te downloaden. De komende maanden wordt de app met hulp van diverse groepen, waaronder studenten van het ROC van Twente en het C.T. Stork College, zorgvuldig getest en verbeterd. Nieuwe ontwikkelingen worden op deze website gedeeld!

Ook is er vanaf 1 april op de route zelf het één en ander te zien. Meer hierover lees je hier.

 

Heb je vragen over de Techniekroute? Stuur een mail naar info@techniekroutehengelo.nl.