background pattern

De Techniekroute ook leuk zonder gebruik van je telefoon!

Studenten werken aan diverse onderdelen van de route.

Trein

Ook zonder gebruik van je telefoon wordt de Techniekroute zichtbaar. Tussen station Hengelo en het ROC van Twente staan vanaf 1 april tijdelijk drie IBC containers. Dit zijn de testlocaties voor de app. Maar er gebeurt meer…

 

De afdeling elektrotechniek van de Gieterij in actie

Op de afdeling elektrotechniek van de Gieterij wordt geëxperimenteert met een interactieve lichtinstallatie voor de techniekroute. Een installatie waar samenwerken ervoor zorgt dat er ‘iets’ in gang wordt gezet. Dat iets kan van alles zijn, licht dat gaat branden of een object dat in beweging komt!

Studenten hebben met hulp van docenten gebrainstormd over de mogelijkheden. Het eerste prototype werkt inmiddels.

De bedoeling is een meterslang kaal hekwerk te veranderen in een interactief technologie-hek: een experimentele plek voor studenten van ROC van Twente en waar ruimte is voor nog veel meer kleine activerende en interactieve opdrachten.

Docenten Kelsey Groot Roessink en Herman Snijders zien kansen voor de toekomst. “Niet alleen ziet de buitenwereld wat onze technische studenten kunnen. We hopen dat studenten deze plek gaan zien als kans om zichzelf en hun talenten te laten zien. Hier is ruimte voor creativiteit, gekke ideeën en experimenten!”. Omdat het een plek is waar iedereen kan komen, is het ontwerpen en uitvoeren extra uitdagend. “Dat wat we maken moet leuk zijn voor jong en oud!”.

Prototype Stay Connected concept

Werk aan de gevel door grafische studenten
Studenten werken de komende maanden aan posters voor op het pand van Stork aan de Industriestraat. Maatschappelijke thema’s in relatie tot techniek vormen het uitgangspunt voor de ontwerpen. Het beoogde resultaat: een rebelse muur, gevuld met positieve propaganda voor de techniek.In juni is de onthulling. Vanaf 1 april zullen de eerste uitingen ter voorbereiding al zichtbaar zijn!

Propaganda posters aan de muur.

 

Door studenten van verschillende opleidingen te betrekken ontstaan toffe ideeën om de route tot een succes te maken. Dit willen we blijven doen! De studenten zullen de applicatie testen en verbeteren, maar ook liggen er kansen om nog meer gekke en leuke experimenten te bedenken en te maken.

Houdt onze nieuwsupdates in de gaten!